Vandaag was het dan zover wij trekken de stoute “voetbal”schoenen aan en trekken naar het Belgische Genk om daar een Lars Ligament te laten plaatsen door prof. dr. Bellemans orthopeed aldaar.

10 voor 8 ’s ochtends moesten wij ons melden in Genk dus om half 6 reden wij weg uit Putten. Nadat we ons hadden gemeld werd ik geroepen en klaar gemaakt voor de operatie. Dus de kleren uit, been scheren en haarnetje op. Ik heb nog even op de kamer moeten wachten voordat ik opgehaald werd om naar de OK te gaan. Eenmaal op de OK werd ik onder volledige narcose gebracht en begon de operatie.

Na een succesvolle operatie werd ik wakker op de uitslaapkamer, hier kreeg ik pijnstillers toegediend, omdat ik toch wel wat pijn had. Ik heb ongeveer 15 minuten op de uitslaapkamer gelegen en toen mocht ik rond half 2 weer terug naar mijn gewone kamer waar mijn vader even later ook bij kwam zitten. Mijn hele knie was ingepakt met drukverband en koelelementen om de zwelling tegen te houden. We moesten tot ongeveer half 6 wachten op de kamer, want ik kreeg nog een brace die ik de komende 5 weken moet gebruiken. De eerste 3 weken mag ik mijn knie helemaal niet buigen en de laatste 2 weken mag ik mijn knie niet verder dan 90 graden buigen.

Nadat ik de brace had gekregen en alles werd aangebracht aan mijn knie mochten we na een bezoek van 10 uur eindelijk weer naar huis, waar we nog even lekker gingen eten, want als je 15 uur op pad bent geweest heb je wel zin in iets.

Hieronder zie je hoe de orthopeed de knie behandelt.

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.