OPERATIE PROCEDURE

De bij mij gebruikte operatie procedure is de Arthrex Tightrope met een double bundle Lars Ligament. Geleverd door QliniQ BV te Oldenzaal.

Zoals wij begrepen van de arts prof. dr. Bellemans gebruikt hij de Arthrex methode in combinatie met het Lars ligament, het beste van twee werelden volgens hem. Tijdens de operatie was er een arts assistent van Arthrex aanwezig die hielp met de operatie door samen met het medisch team de diepte van de kanalen en juiste materiaal keuze te bepalen. En er was iemand van Lars Ligaments aanwezig die in overleg met het medische team de juiste dikte / lengte van de kruisband adviseerde.

Tevens ben ik geholpen aan de laterale band, deze is ook door dr. Bellemans bewerkt om straks weer optimale stabiliteit te hebben in mijn knie.

Gekozen werd voor een Lars Ligament die te gebruiken is voor de populaire double bundle methode. Zie hier onder de band die in het midden geknikt wordt en dan geïmplanteerd wordt.

lars_ligament_qliniq_bv_ewo

Hier onder de band zoals deze net voor de implantatie ingespannen op de tafel lag. Op de voorgrond de boormachine ­čśë

lars_ligament_qliniq_bv_tig

 

Dan hier onder een animatie van de firma Arthrex om een beeld te krijgen hoe het Lars Ligament bij mij geplaatst is. Zo op het oog een eenvoudig klusje.

Mocht het in de vorm van de video niet helemaal duidelijk zijn klik dan op de foto voor de operatie techniek zoals te vinden op de Arthrex website.

arthrex_tight_rope_lars_ligament_qliniq_bv_oldenzaal