’s Ochtends goed en makkelijk wakker geworden. Nog wel even in bed blijven liggen, want ik had nog even de tijd. Half 8 eruit en zonder krukken naar beneden gegaan. Het klinkt niet zo bijzonder, maar ik heb dat in de afgelopen weken nog niet gedaan. Weer een stapje vooruit dus! 8 uur werd ik naar school gebracht door mijn moeder. Hier heb ik opnieuw tot 4 uur gezeten. Op school heb ik veel mijn brace af gehad, ook al liep ik vandaag regelmatig heen en weer. Het voelt allemaal goed. Het lopen voelt heel vertrouwt en doet geen pijn. Het “rollen” met mijn voet gaat ook elke dag weer beter. Zelf ben ik dus ook heel erg tevreden.

Na school ben ik gelijk door gegaan naar de kapper en hebben we even ons avondeten gehaald. Zodra we weer thuis waren heb ik gelijk weer de krukken in de hoek gezet en de brace afgedaan. Na het eten ben ik samen met mijn vriendin naar Amersfoort geweest. Dit heb ik ZONDER krukken gedaan, maar wel met brace voor de steun nog een beetje. Ik loop op zo’n moment wel iets meer dan thuis. Dit ging heel goed! Het was meer vervelend dat ik de brace omhad, maar zonder kan ik denk ik ook nog niet heel lang lopen. Dit was ook de eerste keer dat ik zonder mijn krukken weg ben geweest. Het voelt heerlijk om toch weer een beetje bevrijd te zijn. Met krukken lopen is niet echt een hobby van mij en ben ze daarom ook gauw zat. Dat ik nog niet kan fietsen en daarom heel afhankelijk ben van de mensen om mij heen maakt mij op dit moment niet zo heel veel uit. Dit ben ik wel gewend van mijn vorige operatie.

Rond 8 uur waren wij weer thuis. We hebben samen mijn kamer helemaal op zijn kop gezet, want ik was mijn oude indeling een beetje zat aan het worden. Zonder pijn of iets heb ik hier goed mee kunnen helpen. Weer een goed teken dat ik vooruit ga. Verder op de avond heb ik niet zo heel veel gedaan.

Gisteren had ik op mijn twitter gezet dat ik op dit moment 1 doel heb. Dat is om samen met mijn vader de Dam tot Dam by night te lopen. Deze wedstrijd is 8km lang en is op 19 september. Dat is 6 weken na mijn operatie. Ik hoop dat ik deze wedstrijd kan lopen ook al doe ik er 2 uur over maakt het mij niet uit. Het is meer een doel die ik zelfs voor de operatie al had gesteld die ik zo graag wil behalen. En dat je aan mensen kunt laten zien dat je met een stukje kunststof als kruisband veel eerder iets kan dan met de hamstring-methode.

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.

Ik houd mijn revalidatie ook bij om mijn Instagram. Dus hierop kunt u mij ook gaan volgen als u benieuwd bent.