Vandaag ben ik 3 weken geleden geopereerd. Alles wat ik op dit moment al kan doen had ik nooit verwacht. Er werd van tevoren al wel gezegd dat ik alles heel snel weer kon doen, maar zo snel. Ik fiets al bijna met de trapper normaal en ben ook al weer bezig met het trainen van de beenspieren. De spieren zijn duidelijk minder geworden. Dat moet ik nu weer bij trainen.

Vandaag moest ik eerst weer naar school. Hier heb ik veel de brace afgehad, omdat het goed en vertrouwt aanvoelde. Buiten het lokaal loop ik nog steeds wel met mijn krukken erbij. Ik vind het nog steeds een beetje eng als er veel mensen om mij heen zijn en ik daar dan met mijn knie doorheen moet lopen. Na school mocht ik weer naar de fysio toe om zelf te sporten.

Ik had woensdag een aantal oefeningen mee gekregen van mijn fysio. Ik moest beginnen met 10 minuten fietsen. Hierna heb ik vooral oefeningen gedaan die te maken hadden met spieren bij trainen. StrekkenSquaten en Leg press dit zijn 3 filmpjes van de drie oefeningen die ik nog meer moest doen. Bij het strekken lukt het mij zoals u ziet nog niet om hem volledig gestrekt de krijgen. Dit komt door mijn spieren en de pijn die ik heb als ik dat wel probeer. Ik kan mijn been ook niet gestrekt optillen, want als ik dat doe zakt mijn onderbeen vanzelf een beetje naar beneden. Bij het squaten ga ik elke keer weer vooruit en kan ik nu steeds beter mijn gewicht over beide benen verdelen. Bij de leg press blijft het goed gaan. Ook hier lukt het mij steeds beter om het gewicht goed te verdelen.

Tot nu toe ben ik dik tevreden over hoe het gaat. Zoals ik al zei had ik dit nooit verwacht in 3 weken, want bij mijn vorige operatie deed ik na 6 weken alleen nog maar fietsen en oefeningen op de grond, die ik deze keer al na een week meekreeg. Het is nu de bedoeling dat ik 3x per week naar de fysio ga. Als het kan 3 keer samen met de fysio zelf, anders 2x samen en 1x dat ik voor mezelf train zoals ik vandaag deed.

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.

Ik houd mijn revalidatie ook bij om mijn Instagram. Dus hierop kunt u mij ook gaan volgen als u benieuwd bent.