Zoals te zien was op mijn instagram niet heel goed geslapen door de onweer, maar dat weerhield me er niet van om zonder krukken en/of brace naar school te gaan. Ik zat gisteren nog te twijfelen of ik dat wel zou doen, maar ik werd wakker en ik dacht het moet toch een keer gebeuren dus waarom vandaag niet?. Het lange lopen wat ik eerst nog niet deed heb ik ook gedaan vandaag en de angst die ik had op drukke plekken is ook weg. Heerlijk gevoel op te kunnen staan en zo weg te lopen. Tot 4 uur zat ik op school. Ik ging met de trein naar huis en ik zou naar huis moeten lopen, maar ik kon bij iemand achterop. Scheelde weer een stukje lopen wat ook niet erg geweest zou zijn.

Thuis van school ben ik naar boven gegaan, want ik had gisteren mijn GoPro op time lapse gezet voor de onweer. Al deze foto’s heb ik even uitgezocht en de mooie foto’s eruit gepikt. Tussendoor even lekker gegeten en om half 8 mocht ik mij weer bij de fysio melden.

Bij de fysio zoals gewoonlijk begonnen met ± 10 minuten fietsen. Hierna op de loopband geweest om te lopen. Na het lopen even op de grond gelegen om te strekken, want die is nog steeds niet helemaal zoals het hoort. Hierna heb ik wat coördinatie oefeningen gedaan met de ladder. Dit gaat ook weer een stuk beter dan de afgelopen keer.

Hierna heb ik de stabiliteit weer geoefend. Dit was wel weer even nieuw en ik stond op een matje waardoor de ondergrond ook niet hard was. Dit ging meteen al heel goed, de knie voelt heel stabiel aan. En ik was ook niet heel erg bang om erop te staan. Ik stond nog wel voor het rek, maar dat was voor het geval dat.

Na de stabiliteit en coördinatie was het weer tijd om de spiertjes te trainen. Eerst 2x 10x squaten en dat dieper proberen dan de afgelopen keren. Dit ging heel goed met weinig pijn. Het enige is het gewicht constant goed verdelen. Ik voel zelf dat dat nog niet helemaal goed gaat, maar dat komt vanzelf weer. Na het squaten heb ik mijn hamstring getraind. Hierbij kreeg ik wel een trekkend gevoel in mijn knieholte, maar dat was niet heel erg zei de fysio.

En om het af te sluiten nog 6 minuten geroeid. Dit ging minder goed dan ik had gehoopt. Het buigen ging met veel moeite en het leek wel alsof mijn knie niet wou buigen. Alleen als ik het heel rustig deed ging het goed. De volgende keer iets minder ver buigen en dan kijken of het vanzelf wel goed gaat.

Ook weer goed nieuws gehad bij de fysio, want ik mag weer gaan fietsen buiten!! Nog wel kleine afstanden, maar dit ga ik wel opbouwen. Ik kan niet wachten om morgen vroeg naar het station te gaan op de fiets!

In de afgelopen anderhalve week heb ik zoveel vooruitgang gemaakt dat is niet normaal. Ik liep toen net zonder krukken en nu mag ik al weer fietsen en loop ik een hele dag zonder krukken en brace! Ik hoop dat ik nog zoveel vooruit ga de aankomende weken zodat ik de Dam tot Dam by night kan lopen met mijn vader. Als dit zou kunnen zou het een teken zijn dat het heel goed gaat met revalideren!

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.

Ik houd mijn revalidatie ook bij om mijn Instagram. Dus hierop kunt u mij ook gaan volgen als u benieuwd bent.