Een korte dagje school gehad. Eenmaal thuis de boodschappen gedaan voor de verjaardag van mijn vriendin en bij haar thuis iets opgehaald voor op mijn kamer. Alles opgeruimd en aangesloten mocht ik weer naar de fysio!

Bij de fysio zoals gewoonlijk begonnen met ± 7 minuten fietsen. Na het fietsen even naar de kamer gegaan om de strekking te bekijken. Die was stukken beter dan maandag. Mooi om te zien dat het in een paar dagen al vooruit kan gaan. Na het strekken op de loopband gegaan hier heb ik 5 minuten opgelopen. Ook heb ik 2x 1 minuut gejogd, dit ging nog wat moeizaam, omdat ik er nog helemaal aan moet wennen. Met mijn linkerbeen loop ik normaal zoals ik altijd al deed, alleen met mijn rechterbeen loop ik nog niet helemaal lekker. Om dit te verbeteren ga ik 2x per week in de praktijk joggen als de fysio erbij is. En als ik voor mijzelf ga sporten doe ik vanaf nu vooral cardio om mijn conditie langzaam op te bouwen. We gaan ons best doen om toch de Dam tot Dam loop te kunnen doen!

Na de loopband zijn we meteen door gegaan met de coördinatie. Deze oefeningen gaan ook steeds beter, het voelt beter en gaat ook nog eens sneller. Deze oefeningen mag ik nu ook alleen doen, maar niet op een te hoog tempo. Na de coördinatie heb ik een oefening gedaan voor stabiliteit met gewichten gedaan. Dit was de eerste keer en de fysio was direct heel tevreden. Mijn knie bleef heel stabiel, ook toen er wat zwaarder gewicht was.

Na deze oefeningen heb ik weer wat krachttraining gedaan en 5 minuten geroeid. Het roeien is voor het buigen en ook een beetje voor conditie. De kracht oefeningen die ik doe nu zijn vooral om mijn bovenbeen spieren te trainen en om mijn hamstring te trainen. Ik moet vanaf volgende week ook een kracht oefeningen doen om mijn kuitspieren weer te trainen. Die zijn in deze paar weken ook flink verminderen.

Het is vandaag trouwens al weer 4 weken geleden dat ik ben geopereerd. Zoals ik al vaker heb gezegd had ik nooit verwacht dat ik nu dit allemaal al kan en wat ik allemaal al mag doen.

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.

Ik houd mijn revalidatie ook bij om mijn Instagram. Dus hierop kunt u mij ook gaan volgen als u benieuwd bent.