Vandaag is het 5 weken geleden dat ik ben geopereerd. Alles wat ik nu al kan en mag had ik nooit van te voren durven te zeggen tegen iemand. Bij mijn vorige operatie heb ik 5,5 week met krukken gelopen en nu ben ik al bezig met hardlopen en ben ik bij de fysio al hard aan het trainen voor mijn herstel.

Vanmiddag mocht ik ook weer naar de fysio. In totaal ruim een uur bezig geweest met allerlei oefeningen. Het eerste half uur ben ik met de fysio zelf bezig geweest. We hebben weer de coordinatie oefeningen gedaan en weer op een hoger tempo. Met een gewichtsbal squaten en lunges doen, vooral heel zwaar maar het voelde wel heel goed. We zijn weer bezig geweest met het strekken als er een gewicht aanhangt. Aan het begin lukt het amper, maar zodra ik er mee bezig ben gaat het wel heel goed. Het kost wel veel kracht, maar dat is alleen maar goed kan ik mijn beenspieren weer trainen. Voor de stabiliteit heb ik een stabiliteit oefening gedaan die ik bij mijn vorige revalidatie pas na een aantal maanden deed. Ook deze oefeningen ging snel heel goed en ik kon mijn knie redelijk stabiel houden. Na het half uur samen ben ik alleen nog de vaste krachtsoefeningen wezen doen en heb ik nog even 5 minuten op de loopband gestaan.

Ik vroeg vandaag aan de fysio of ik de Dam tot Dam nog kon lopen als ik zo door ging. Hij zat er lang over na te denken maar na een aantal afspraken zoals als ik vermoeid ben lopen, als ik pijn heb uitstappen en vooral goed naar mijn lichaam luisteren. Ik moet er natuurlijk nog wel wat voor doen. Ik heb vandaag nog 6x 1 minuut hardlopen en 1 minuut lopen gedaan. Morgen moet ik dat 8x doen en zondag 10x. Maandag weer fysio, dinsdag werken en woensdag weer cardio en dan 15 minuten op de band hardlopen lopen doen. Als dit allemaal goed gaat en ik heb geen reactie dan kan ik met een goede knie richting Zaandam!

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.

Ik houd mijn revalidatie ook bij om mijn Instagram. Dus hierop kunt u mij ook gaan volgen als u benieuwd bent.