Vandaag is het al weer 6 weken geleden dat ik ben geopereerd aan mijn voorste kruisband met de Lars methode, waardoor mijn revalidatie een stuk korter is. De stappen die ik in de afgelopen weken heb gemaakt zijn enorm. Ik ging van lopen naar fietsen naar hardlopen binnen 3 weken! Ongelofelijk dat het allemaal zo snel gaat. De eerste 2 weken na de operatie had ik pijn en sliep ik heel slecht. Na deze 2 weken ging ik zoals als gezegd als een speer vooruit. In de 4 weken erna ging alles heel hard.

Vandaag mocht ik ook weer naar de fysio, dit zou een “rustig” half uurtje worden, omdat ik morgen die wedstrijd ga lopen. We hebben ons vandaag vooral gericht op de stabiliteit. Dit is nu al heel goed en de fysio is daar heel tevreden over. Ik was heel benieuwd wanneer ik mijn voetbalschoenen weer aan kon trekken om er ook echt mee te kunnen gaan voetballen. Hij zei dat we volgende week een krachttest gaan doen om te kijken hoe sterk mijn benen nu zijn. Als dit goed is duurt het niet zo lang meer voordat ik op het veld sta. Wel ben ik vandaag in de zaal al met de bal bezig geweest, op mijn geopereerde been staan en dan de bal terug schieten met de binnenkant van mijn voet, daarna met mijn wreef en daarna met de knie. Ook heb ik de de halve bal gestaan, bij mijn vorige revalidatie heb ik dit pas na 7 maanden geprobeerd en toen ging het nog helemaal niet goed, maar nu doe ik het na 6 weken gewoon en het gaat goed ook!

Op de trampoline dribbelen en dan op mijn rechterbeen stilstaan en dan de controle houden was ook een van de oefeningen die ik vandaag moest doen. Dit ging ook weer goed en de fysio is heel tevreden over hoe het nu gaat.

Op mijn rechterbeen staan en dan met 10 kilo gewicht zijwaarts trekken met mijn linkerbeen mocht ik vandaag ook weer doen. Aan het begin was het wel even zwaar, maar na 2/3x ging dit ook goed en soepel.

Ik merk wel dat ik mij tijdens dit soort oefeningen naar een niet bewegend punt moet kijken voor mijn concentratie, want als ik iets voor mij zie bewegen dan ben ik helemaal uit concentratie en gaat de oefening ook niet goed.

Na 25 minuten in de zaal te hebben getraind ben ik met de fysio naar zijn kamertje gegaan. Hij ging even mijn kuit was los masseren. Hier zat wat spanning op en dat moet nu wat weg zijn. Na dit allemaal heb ik de rest van de dag niet heel veel gedaan. Dit had de fysio mij aangeraden om niet zoveel meer te doen vandaag en morgen zodat ik goed uitgerust kan gaan hardlopen. Nou ga ik morgen wel even de ouders van Kalijn helpen in de tuin met het plaatsen van een schutting, maar dat is niet zo heel zwaar dus kan dat wel.

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.

Ik houd mijn revalidatie ook bij om mijn Instagram. Dus hierop kunt u mij ook gaan volgen als u benieuwd bent.