Vandaag was het dan zover! De Dam tot Dam by night was vandaag. 3 weken geleden liep ik nog met moeite hard, donderdag voor het eerst 8 minuten aan 1 stuk doorgelopen en dan nu zowat een uur achter elkaar gelopen! 1x wel een kleine 25 meter gelopen, want mijn been voelde moe aan. Verder was het een super loop! Heel veel publiek aan de zijkant, allemaal lampjes, schreeuwende mensen en veel muziek. Dit geeft je zoveel motivatie om door te lopen en toch ook die laatste kilometer, die ik wel zwaar vond, ook gewoon door te blijven gaan tot over de finish!

’s Middags de vader van Kalijn geholpen in de tuin, rond 4 uur naar huis gegaan om mij klaar te maken voor de Dam tot Dam. Nog even wat eten en de spullen pakken en gaan!

Mijn vader en ik gingen om half 6 met de trein weg hier uit Putten richting Zaandam. We hebben er ongeveer 1,5 uur over gedaan om er te komen, we waren er dus rond 7 uur. We zijn naar de plek gelopen waar we onze spullen konden leggen. We startte pas om half 9 dus we zijn eerst even naar de start gelopen om naar die mensen te kijken. Rond kwart voor 8 hebben wij onze spullen ingeleverd en hebben zijn we naar de start gelopen, eerst nog even een klein stukje warm lopen en wat rekken en strekken. Kwart over 8 gingen wij ons startvak in en half 9 begon het.

De eerste paar kilometers ging goed, na 5 kilometer wou ik even een paar meter lopen, want mijn knie/been voelde een beetje moe aan. Niet al te lang gelopen anders was ik helemaal uit het ritme, hierna de laatste 3 kilometer gelopen met een goed gevoel en veel mensen die je aanmoedigen aan de zijkant. Tijdens de loop zelf voelde ik mijn knie niet, alleen even na 5 kilometer dan, maar verder helemaal niet. Het voelde meer zoals het hoort en hoe het was voordat ik mijn kruisband 2x afscheurde. Heerlijk om dat gevoel weer te hebben. Het enige waar ik het af en toe een beetje eng vond was in de bochten, aan alle kanten gaan ze langs je heen 1 zetje en daar ga je. Ik ging dus heel rustig en lette goed op wat er om mij heen gebeurde. Bij de grote en wijde bochten deed ik dit niet, maar vooral bij de kleine bochten. Tijdens de hele loop heb ik niet op de tijd gelet, wel geprobeerde op de afstand te letten, maar dat is ook niet helemaal gelukt, Op een gegeven moment liepen wij op een plekje waar we ’s middags ook langs waren gelopen, dit herkende ik en wist dat het vlak bij de finish was. Dan zie je nog 500 meter, die meters vond ik het makkelijkst van allemaal. Zoveel aanmoedigende mensen om je heen, harde muziek erbij. In een tijd van 56:27 was ik over de finish, op dat moment voelde ik me zo goed. Ik loop gewoon even 6 weken na mijn operatie 8km hard, ook nog eens binnen het uur!

Kalijn en haar familie waren ook komen kijken, die hadden wij gezien net na de start en vlak voor de finish. We wouden nog met ze alle wat drinken, maar dat was iets lastiger dan gedacht in Zaandam. Hierom zijn we nog even langs de Mac geweest, daar maar even wat gedronken en wat gegeten, want daar had ik zoveel zin in.

 

Zo zagen de afgelopen 6 weken er voor mij uit ongeveer. Hele grote stappen hier gemaakt en nog steeds gaat het hard. Vanaf volgende week weer een schep er boven op.

6 weken terug:

IMG_0628

5 weken terug:

IMG_0639

4 weken terug:

3 weken terug:

2 weken terug:

1 week terug:

En van vandaag 6 weken na mijn voorste kruisband operatie loop ik gewoon even een hardloop wedstrijd samen met je vader. Bijna een uur in een stuk door lopen terwijl ik dat nog nooit langer dan 8 minuten heb gedaan.

IMG_0983

Nog steeds vind ik het ongelofelijk dat ik dit heb gedaan en dat ga ik nog een lange tijd herhalen, maar het is gewoon niet normaal. Na mijn vorige operatie was ik nu net van mijn krukken af.

Een heel leuk en cool iets is dat Vloerenhuis Amsterdam mij een sportbroekje heeft gesponsord. Een heel gaaf en heel fijn zittend broekje, bedankt! Ook dit soort dingen geven je extra motivatie, ongeveer alles wat mij nu mee zit geeft motivatie.

Eenmaal thuis van deze mooie en toch wel bijzondere avond hebben we nog met ze alle wat gedronken. Daarna lekker naar boven gegaan, gedoucht en mijn bed in. Was ik toe aan slaap? ja dat was ik! Een hele lange en leuke dag!

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.

Ik houd mijn revalidatie ook bij om mijn Instagram. Dus hierop kunt u mij ook gaan volgen als u benieuwd bent.