Na een leuk weekend moest ik vandaag weer naar school. Gelukkig valt het wel mee hoe erg het op school is, want ik leer nu voor iets wat ik later ook wil gaan doen. Zodra ik uit was ben meteen met de trein naar huis gegaan en even een aantal folders gelopen. Dit moet ik ook op de maandag of dinsdag doen. 4 uur had ik namelijk samen met mijn zusje een afspraak bij de tandarts, en daarna mocht ik weer naar de fysio toe. Gelukkig had ik geen gaatjes en mag ik over een half jaar weer terug komen.

Na de tandarts ben ik gelijk door naar de fysio gegaan. Ik was hier om kwart voor 5 al terwijl ik 5 uur een afspraak had dus heb ik me even goed warm gefietst. Ik had mij omgekleed en had mijn Dam tot Dam shirtje aan, dus een aantal fysio’s vroegen of ik hem echt gelopen heb en hoe dat ging. Dus ik zei ja en het ging heel goed, daarna vroeg een fysio hoeveel maanden het terug was, mijn reactie was 6 weken. Echt ongelofelijk vonden zij het, heel leuk om deze reacties te zien en deze vragen te krijgen. Zij vinden het ongelofelijk en zelf vind ik het ook ongelofelijk, alles gaat zo snel en de stappen zijn zo groot. Om 5 uur kwam Paul (mijn fysio) binnen hoe vroeg ook hoe het ging en feliciteerde mij met het doel wat ik bereikt heb. Hij ging even in zijn kamertje kijken naar mijn knie, ik had toch wel een kleine reactie boven mijn knie. Dit was niet zo heel erg dus ik kon gewoon weer vol aan de bak! Begonnen met een krachttest, Paul was tevreden met mijn kracht, het moet nog veel beter, maar zoals het nu is na 6 weken komt dat helemaal goed. Na de krachttest zijn we meteen doorgegaan met een andere kracht oefening. Deze is om mijn bovenbeenspieren te trainen, maar nu ging het er vooral om dat ik mijn been volledig strek met een gewicht eraan. Dit is heel zwaar, maar het gaat wel de goede kant op. Ik ben er nog niet dus dit blijf ik wel trainen. Hierna voor het eerst gesquat en lunges gedaan met het gewicht in mijn nek. 12 kilo was het geloof ik. Dit ging goed, de stabiliteit was goed en ik had geen pijn. Hierna een oefeningen die ik in mijn vorige revalidatie heel vaak heb gedaan. Op een kast stappen met 1 been en het andere been ernaast helemaal optrekken. Ook hier stabiliteit goed en geen pijn. Na al deze oefeningen was het al weer bijna half 6 dus ik was klaar met Paul, hij gaf mij nog wel wat oefeningen om te doen. Ik moest mijn kuiten nog trainen, een gewicht optillen met een gestrekt been, hamstring en bilspieren trainen en ter afsluiting uitroeien. De kuiten en hamstring heb ik beide weer een aantal kilo zwaarder gedaan. Lekker om het na een tijdje oefeningen zwaarder te doen. Het gestrekt optillen van mijn been met een gewicht eraan is heel zwaar, want hij gaat vanzelf een klein beetje buigen en dat moet weg. Het kost mij veel inspanning om het goed te doen.

Na de fysio ben ik naar huis gegaan, hier heb ik even gegeten en ben ik weer folders gaan lopen. Morgen moet ik de laatste 50 huizen doen dus nog een klein half uurtje bezig. Na de folders heb ik weer even lekker gegamed dit had ik al een poosje niet gedaan.

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.

Ik houd mijn revalidatie ook bij om mijn instagram. Dus hierop kunt u mij ook gaan volgen als u benieuwd bent.