Vandaag ben ik 7 weken geopereerd en ik mocht deze dag beginnen met school.. Gelukkig was het maar van half 9 tot kwart over 12. Na school heb ik thuis even gezeten en wat gegeten, want ik had weer een afspraak bij de fysio om half 2. Iets voor half 2 ben ik richting de fysio gefietst.

Bij de fysio begonnen met fietsen om warm te worden. Hierna doorgegaan met coördinatie oefeningen met de touwladder. Daarna stabiliteit geoefend en ook hoe de stabiliteit is als ik wat vermoeid begin te raken door de snelheid en de tijd dat ik die oefening moet doen. Hier was weinig op aan te merken, ik had geen pijn en ik had niet het gevoel dat mijn knie niet stabiel was, hij voelde juist stabiel aan! Heel goed teken dus.

Na deze oefeningen was het weer tijd om kracht te gaan trainen. Squaten en lunges met 22 kilo in mijn nek, volgende week wordt het al weer zwaarder. Deze squats en lunges ging heel goed. Het enige waar ik nog aan moet werken is dat ik met het squaten het gewicht goed verdeel, ik zie nog steeds dat ik meer op links sta dan op rechts. Hierna was het half uur met de fysio weer over en heeft hij mij wat oefeningen gegeven die ik nog mocht gaan doen. Dit waren allemaal kracht oefeningen. Ik heb mijn hamstrings en bilspieren getraind en dit doe ik nu met 25 kilo 1 been. Hierna het gestrekt optillen met 1 kilo om mijn been. Je zal denken o 1 kilo eitje, maar het is voor mij heel zwaar om mijn been recht te houden. Automatisch buigt die toch iets door en dan span ik mijn been nog meer aan, waardoor het wel zwaar wordt. Hierna de kuitspieren getraind met 15 kilo beide benen. En als laatste kracht oefening heb ik leg press gedaan. Dit heb ik op 25 kilo gedaan met 1 been. Dit was bij de eerste keer heel zwaar, maar bij de laatste set van 15 werd het al wel wat makkelijker. Alle oefeningen die ik net benoemd heb doe ik 3x 15 herhalingen.

Vanaf deze week wordt alles bij de fysio zwaarder en er wordt dus meer van mij en mijn lichaam gevraagd. Alle kracht oefeningen gaan zwaarder worden en voor de stabiliteit krijg ik weer andere oefeningen om te doen. Ik had gevraagd hoelang het nog zou duren voordat ik het veld om mag om ook echt een balletje te kunnen trappen en om loop oefeningen te doen. Hij zei dat mijn kracht nog wat moest verbeteren en dat hij verwacht ik met 2/3 weken weer op het veld sta met een bal aan mijn voet. Goed vooruitzicht dus en opnieuw een doel om hard naar en voor te werken.

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.

Ik houd mijn revalidatie ook bij om mijn instagram. Dus hierop kunt u mij ook gaan volgen als u benieuwd bent.