Vandaag mocht ik meteen beginnen met een lange dag naar school. Na school met de trein naar huis gegaan en heb ik mij opgekleed en mijn spullen gepakt voor de fysio. Ook nog even wat gegeten en 10 voor 6 fietste ik richting de fysio, want ik had een afspraak om 6 uur.

Eerst ging hij even voelen of de kruisband nog steeds goed aanslaat en hoe het met het vocht zat. De kruisband sloeg goed aan en er zit nog een beetje vocht in, maar ik vind dat niet heel raar, want ik train heel hard en ik ben pas 10 weken onderweg. Hierna eerst even 3 minuten warm worden op de crosstrainer om daarna weer vol aan de bak te kunnen. Ook mocht ik weer een kracht test doen die ik 3 weken geleden ook al gedaan had. Deze ging heel goed en we gingen het vergelijken met 22 januari 2015 dat was een paar weken voordat ik mijn eerste wedstrijd na mijn vorige revalidatie weer mocht spelen. Het verschil tussen de kracht van toe en nu is nog maar heel klein, de komende weken nog steeds keihard trainen om mijn kracht misschien nog wel beter te maken dan toen. Na deze test heb ik voor het eerst box jumps gedaan. De eerste sprong vond ik heel spannend, maar na die sprong ging het super goed. Het was wel zwaar na een tijdje maar wat voelde het weer lekker om dat te doen. Hierna meteen doorgegaan met 1 benige sprongen in combinatie met kikkersprongen met een medicijnbal. Deze training was heel zwaar en ik had ook zeker mijn rust nodig. Gelukkig moedigde mijn fysio mij aan om toch 100% te geven tot het einde ook al begonnen mijn benen te verzuren.

 

Na deze oefeningen doorgegaan met zware krachttraining. 3x 8 squats met 38 kilo en met het zelfde gewicht 3x 8 lunges met links en rechts. Heel zwaar en vermoeiend maar ik heb het er allemaal voor over om over een aantal weken weer te kunnen voetballen. Hierna was het half uur met de fysio om en heb ik voor mijzelf nog even doorgetraind. Bovenbeen spieren met 10 kilo gedaan en de kuiten met 35 kilo. Ik voel en zie dat de kracht in mijn geopereerde been weer bijna terug is. Hij is een stuk dikker dan 6 weken geleden en de spieren worden zonder dat ik hem aanspan zichtbaar. Het zelfde geld voor mijn kuit die was ook heel dun, maar nu is die ook al dikker geworden. Ik hem van mijzelf geen dikke benen, maar na de operatie was het helemaal niks meer en dat is nu weer normaal.

Benieuwd hoe het verder gaat volg dan deze website of mijn twitter pagina.

Ik houd mijn revalidatie ook bij om mijn instagram. Dus hierop kunt u mij ook gaan volgen als u benieuwd bent.