Vandaag begonnen met een dagje school tot kwart over 12. Na school snel naar huis gegaan, want ik ging weer op het veld trainen vandaag om kwart voor 1. Iets over half 1 was ik thuis en heb ik mij snel omgekleed en even snel wat gegeten en ben ik weer naar SDC gegaan. Dankzij de voorzitter was het hek open en waren en spullen voor mij klaar gelegd die ik kon gebruiken.

De training begonnen met een warming-up die we opvolgde met wat pass oefeningen. Na de pass oefeningen moest ik de bal terug kaatsen met mijn wreef, binnenkant, knie en hoofd. Hierna moest ik de bal controleren met mijn hoofd, knie en borst. Met knie en borst heb ik niet zoveel moeite alleen met mijn hoofd vind ik nog aardig lastig. Na deze oefeningen even rustig de bal kaatsen om wat uit te rusten, want de volgende oefening was een loop oefening met de bal die heel vermoeiend was. Ik moest 2x een slalom doen met de bal van ongeveer 20 meter. De eerste keer ging dat goed, maar bij de 2e keer werden mijn benen zwaar, waardoor het niet heel goed ging. Dit is nog een punt die we aan het trainen zijn, want zware benen krijg je ook in een wedstrijd en dan is de kans op een blessure aanwezig. Hierna nog 8tjes maken met de bal waarbij ik op het rechte stuk van 2 meter wat moest versnellen en de draai rustig en gecontroleerd. Hierna weer wat lange ballen geven over de grond en door de lucht om uit te rusten en daarna nog een wedstrijd latje trap.

Conditioneel heb ik het tijdens een training niet zwaar, maar mijn benen worden eerder zwaar omdat ze nog niet zo heel veel gewend zijn. De krachttraining die ik daarom doe nu is allemaal kort maar heel intensief en zwaar. Dat ik echt moet bijten om de oefening te doen.

Na de training snel naar huis gegaan en mij omgekleed want ik moest werken van 15:00-21:00 bij de DekaMarkt. Na werk lekker op de bank gehangen.

Volg mij op twitter.