Vandaag had ik om 6 uur weer een afspraak staan bij de fysio. Deze keer hebben wij ons gefocust op de eenbenige sprongen met een draai er in en de korte zware intensieve kracht oefeningen.

Begonnen met de eenbenige sprongen met een draai er in. Ik spring dat op mijn geopereerd been naar voren en ik draai een kwart slag naar binnen en dat dan steeds door. Terug doe ik het zelfde maar dan draai ik naar buiten. Dit deed ik een paar weken geleden voor het eerst en nu merk ik dat er zoveel verschil is tussen toen en nu. Ik doe het nu veel makkelijker en ik stabiliseer mijn knie stukken beter. Dit deed ik 2x met links en met rechts. Ik train beide benen omdat mijn rechter been anders veel sterker en stabieler wordt dan mijn linker. Na deze sprongen deed ik grote sprongen naar voren en draaide ik een kwart bij elke sprong, na de sprong ging ik weer recht staan en dan de andere kant op draaien.

Hierna ging ik squaten en lunges doen samen met de fysio. Ik had 42 kilo in mijn nek liggen en daarmee moest ik op een hoog tempo 3x 16 lunges links en rechts doen. Daarna 3x 8 diepe squats op een hoog tempo. Mijn benen waren goed vermoeide erna, maar ik was nog niet klaar met de kracht. Ik ging zelf nog kuiten doen met 40 kilo, hamstrings en bilspieren met 40 kilo een been, liggende squats 55 kilo een been en mijn bovenbeen spieren met 15 kilo een been. Mijn spieren weer even goed zwaar getraind en wat voelde het lekker.

Volg mij opĀ twitter.